طرح توجیهی تولید شربت های گیاهی
نوع فایل : pdf صفحات : 68
داروها و عرقیات گیاهی
علم پزشکی به این سمت پیش میرود که در تولید دارو و درمان بیماریها از داروهای گیاهی و طب سنتی هم استفاده کند. اکنون در آلمان بیش از 70 درصد داروها با منشأ گیاهی تولید و روانه بازار میشوند، در آمریکا، هند و چین 40 تا 50 درصد و… اما متأسفانه در ایران – با وجود داشتن سابقهای درخشان در طب سنتی – تنها 9صدم درصد از داروهای تولیدی منشأ گیاهی دارند.
خوشبختانه طی چند سال اخیر محققان داروساز کشورمان به سمت تحقیق و تولید داروها و عرقیات گیاهی روی آوردهاند و نتیجه آن هم تولید داروهای ایذر، دیابت، بیماریهای ریوی و… بوده است. بخش مهمی از درمانهای طب سنتی با تجویز عرقیات گیاهی – که خواص گوناگون و مؤثری دارد – انجام میشود که در بخشهای بعدی مطلب به آن میپردازیم.
نور، گرما، رطوبت دشمن عرقیات
– بعضی عرقیات معطر مثل گلاب، هل و… اگر در مقابل نور خورشید باشند، عطر خود را از دست میدهند؛ پس بهتر است این نوع عرقیات را پشت پنجره آفتابگیر قرار ندهید.
– عرقیات به علت تبخیر شدن آبشان هنگام جوشاندن و غلیظ بودنشان، فسادناپذیرند اما تاریخ مصرف بعضی از آنها 3 ساله و بعضی دیگر یکساله است و این یعنی بعد از گذشت تاریخ مصرف، خاصیتشان از بین میرود، نه اینکه خراب شوند.
– مکان گرم و مرطوب، زودتر خاصیت انواع عرقیات را از بین میبرد بنابراین آشپزخانه به دلیل داشتن فضای گرم و مرطوب مکان مناسبی برای نگه داشتن آنها نیست.
– معمولاً خاصیت عرقیات گیاهانی که طبیعت گرم یا مایل به گرم دارند، زودتر از بین میرود و معمولاً تاریخ مصرف آنها یک ساله است.
– نگهداری عرقیات در کمد اتاقهای خواب، انباری و حیاط خلوت – که فضایی خشک و خنک دارند – مناسب است؛ در ضمن میتوان آنها را در یخچال هم نگه داشت.
– بعضی انواع عرقیات طعم فوقالعاده تلخی دارند و خوردن آنها – بهویژه برای کودکان – سخت است. این نوع عرقیات (مثل کاسنی، نعنا، بید و …) را میتوان با نبات، عسل یا کمی آب میوه مخلوط کرد و خورد. خوردن این عرقیات همراه نبات، عسل یا آبمیوه نه تنها خاصیت آنها را کم نمیکند بلکه افزایش میدهد.
– معرفی کامل محصول
– روش تولید
– ابزار مورد نیاز
– محاسبات هزینه ها و جداول مربوطه
– ابعاد اقتصادی طرح